- Firma powstała w 2014 roku. Początkowo jako mała kawiarnia pod szyldem La Cafe. Następnie sukcesywnie się rozwijaliśmy, co skutkowało tym, że od roku działamy już jako Po Prostu. Chcieliśmy, aby nazwa firmy nie utożsamiała nas tylko z kawą, ponieważ w ofercie posiadamy także pyszne i wyjątkowe potrawy - tłumaczy pan Michał. - Serwujemy pizzę, autorskie bułczany, makarony, sałatki oraz dużo słodkości, a do tego wyśmienitą kawę w wielu wersjach, więc z pewnością każdy znajdzie coś dla siebie. W dodatku dołożyłem wszelkich starań, aby ceny nie były zbyt kosmiczne, tylko przystępne dla wszystkich - twierdzi właściciel.
W menu znajduje się szeroki wybór dań. Można znaleźć tam m.in.: różne sałatki, makarony, gofry na słodko i wytrawne, bułczany, bajgle oraz bowle. Poza jedzeniem w ofercie jest szeroki wybór herbat, kaw, czekolad oraz alkoholi takich jak: piwa, grzańce oraz koktajle.
- Flagowym produktem są na pewno nasze autorskie bułczany. Wyglądem przypominają burgery, ale smakiem zupełnie się różnią. W środku wypełnione są szarpaną łopatką wieprzową tzw. pulled pork. Świetnie sprawdzają się też nasze bowle. Są to takie miseczki z różnymi dodatkami, dosyć sycące. Poza tym hitem restauracji jest nasza słynna pizza oraz gofry na słodko - twierdzi pan Michał.
Przy wypieku ciast firma stawia na tradycyjne receptury, które pamiętają czasy naszych prababć. Dania ciepłe, które oferują to połączenie różnych kuchni. – Nie boimy się eksperymentować. Natomiast kawę parzymy wyłącznie z wyselekcjonowanych ziaren sprawdzonych odmian - dodaje.
- Wszystkie dania i napoje przygotowujemy z najlepszej jakości produktów dostarczanych od lat przez tych samych, sprawdzonych, lokalnych dostawców. W sezonie letnim owoce i warzywa dostarczają nam lokalni rolnicy, dzięki czemu mamy pewność, że każde danie i każda kawa będzie smakowała równie wspaniale - podkreśla właściciel.
- Tworząc ten lokal, chciałem, aby był on inny niż wszystkie: otwarty dla każdego, aby było to miejsce, gdzie można poczuć się na luzie. Dzięki opiniom naszych gości widzę, że z pomocą mojego Zespołu udało się nam to osiągnąć - mówi pan Michał.
- Wyróżniamy się na pewno indywidualnym podejściem do klienta. Ciągle serwujemy coś nowego, nie stoimy w miejscu. Ponadto wyznajemy zasadę Zero Waste, czyli nie marnujemy produktów. Gdy mamy czegoś w nadmiarze lub gdy kończy się termin ważności, to wystawiamy wtedy nasze dania w formie paczek niespodzianek, w aplikacji Pick Eat Up. Nasi goście mogą dzięki temu kupić taką paczkę nawet o 60% taniej niż regularna cena. Klienci cieszą się z oszczędności, a my z tego, że dobre jedzenie nie poszło do kosza. Zapraszamy do naszego lokalu, do Chełma przy ulicy Krzywej 40 - zaprasza pan Michał.
Chełmskie Niedźwiedzie Biznesu 2021 - rozpoczynamy głosowanie!
Napisz komentarz
Komentarze