Po ocenie 7 potraw pod względem smaku, estetyki podania i zgodności z tradycjami kulinarnymi jury przyznała nagrody w następujących kategoriach:
Produkty pochodzenia zwierzęcego:
I miejsce: skrzydełka faszerowane z darami lasu - Beata Szalewicz
II miejsce: symfonia mielonych - Zofia Paradowska
Produkty pochodzenia roślinnego:
I miejsce: słodki zawrót głowy, czyli kosz pełen drożdżówek - Anna Szalewicz
II miejsce: pierogi z kaszą – Krystyna Dziaduk
III miejsce: sernik pod chmurką – Elżbieta Toporowska i chleb swojski – Marta Śliwińska
Wyróżnienie: pierogi ciap kapusta – Krystyna Ćwir
Nagrody finansowe zwycięzcom Nadbużańskiej Akademii Smaku ufundowało Starostwo Powiatowe w Chełmie.
Zapraszamy do galerii zdjęć poniżej.
Napisz komentarz
Komentarze