Restauracja Fest Food powstała w 2014 r. i mieści się przy ul. Krzywej 37. Specjalizuje się w autorskich kanapkach, sałatkach, shake & smoohtie`s, daniach obiadowych, zestawach śniadaniowych, deserach i ciastach. Wszystko wykonywane pod okiem właścicielki i certyfikowanej dietetyczki Sylwii Berniker oraz Iwony Okrasy.
- Nasza nazwa, przewrotna do fast foodów, ma oznaczać, że przygotowywane przez nas dania są fest, czyli super - mówi Sylwia Berniker. - Pomysł na lokal zrodził się z pasji do zdrowego gotowania, chęci wprowadzenia nowego trendu w gastronomii.
W ofercie Fest Foodu każdy znajdzie coś dla siebie i swojego podniebienia, doświadczając zupełnie nowych smaków.W gust klientów bardzo trafia sushi, przygotowywane z pieczonego łososia i tuńczyka, oraz hit restauracji - Sałatka Goji & Chia. Słodkie i wytrawne gofry oraz naleśniki znajdują zaś zwolenników nie tylko wśród dzieci. Goście Fest Foodu to głównie panie, ale nie brakuje i panów, którzy w trosce o zdrowie i zainteresowani nowymi smakami, omijają fast foody.
- Coś dla siebie znajdą tu wegetarianie i zapaleni mięsożercy, doceniając smak i innowacyjność naszych dań – mówi Iwona Okrasa. - Bardzo budujący i motywujący jest fakt, że odwiedzający nas goście otwierają się na nowe smaki, poszerzają horyzonty smakowe i świadomość żywieniową.
Poza działalnością w branży gastronomicznej, Fest Food jest znany pozabiznesowo. Właścicielki prowadzą w przedszkolach, szkołach, uczelniach i instytucjach prelekcje z zakresu właściwego odżywiania oraz propagują zdrowy tryb życia.
Napisz komentarz
Komentarze