Jaki jest przepis na taki sukces?
- Myślę, że nie ma takiego przepisu. Uważam, że jest potrzebny przede wszystkim czas, wiedza oraz doświadczenie, których wcześniej przed otwarciem restauracji nie mieliśmy. Zaciętość, operatywność, wytrwałość i dążenie do celu to według mnie cechy dobrego biznesmena. Wiadomo, nie ma non stop hossy. Są upadki i wzloty, jednak nie zważając na okoliczności, trzeba ciągle się rozwijać i nie zatrzymywać w miejscu. Dlatego też m.in. następnym naszym krokiem było otwarcie browaru, który jest naszym dalszym etapem rozwoju - tłumaczy Mirosław Kozak.
Sama Restauracja to efekt wieloletniej i ciężkiej pracy pana Jacka i Mirosława Kozaków. Sami przygotowywali i remontowali lokal.
- Trwało to grubo ponad rok. W tym czasie wykonaliśmy większość prac, z czego jesteśmy bardzo dumni - dodaje pan Mirosław.
Działalność braci Jacka i Mirosława została nagrodzona w 2016 roku nagrodą KAJ-a. Statuetkę otrzymali w kategorii mecenatu. Choć od tamtego czasu minęło już siedem lat, oni wciąż wspierają różnego rodzaju wydarzenia kulturalne w Chełmie. Bardzo aktywnie włączają się również do organizowania cyklicznych imprez organizowanych na terenie miasta. Ponadto w ramach sponsoringu zapewniają noclegi i wyżywienie dla artystów występujących w mieście.
Więcej o działalności braci w tekście Kozak S.C.
Napisz komentarz
Komentarze