Biroszki to nowość w Cukierni Hetman. Od pierwszego dnia pojawienia się w menu, cieszą się niegasnącym zainteresowaniem klientów.
- Pomysł był trafiony i, jak się okazało, biroszki bardzo smakują naszym gościom - mówi Wojciech Hetman, właściciel Cukierni. - Są wysokobiałkowe, niskokaloryczne, a co więcej, posiadają wiele witamin oraz mikroelementów potrzebnych w codziennej diecie. To ciekawa alternatywa w naszym słodkim menu.
Biroszki są przygotowywane na bazie ciasta z kurzych jaj, drożdży, mleka i mąki pszennej. Całość wypełnia niepowtarzalne w smaku wytrawne nadzienie z twarogiem, cebulą, pietruszką, papryką, twardym serem i wzbogacone są pieprzem, siemieniem lnianym, żółtym serem i czarnuszką. Biroszka jest wyrazista i sycąca, a jednocześnie delikatna i wyjątkowa w smaku, łącząca tradycję i nowoczesność. Dzięki temu zyskuje sobie kolejnych amatorów poszukujących nowych wrażeń smakowych.
Napisz komentarz
Komentarze