Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
Reklama
Reklama

Gm. Ruda-Huta. Akademia oczarowała smakiem i zapachem

Ci, którym dane było skosztować atmosfery Hniszowa i skorzystać z możliwości zregenerowania nadwątlonych sił pod majestatycznym drzewem, swoje zmysły mogli nasycić nie tylko bogactwem nadbużańskiej przyrody, ale także smakiem i zapachem. Jak co roku Nadbużańska Akademia Smaku zachwyciła gości przepysznymi daniami.
Gm. Ruda-Huta. Akademia oczarowała smakiem i zapachem

Źródło: Powiat Chełmski

Konkurs kulinarny odbywał się w dwóch kategoriach – produkty pochodzenia zwierzęcego oraz produkty pochodzenia roślinnego. W tej pierwszej po najwyższe laury sięgnęła Edyta Żerebecka, która przygotowała „Huckie knysze z sosem czosnkowym”. Pani Edyta reprezentuje Koło Gospodyń Wiejskich z Rudy-Huty „Kreatywna Huta”. Druga lokata w tej samej kategorii przypadła w udziale Bożenie Klekotce z Koła Gospodyń Wiejskich z Rożdżałowa. Pani Bożena zaproponowała „Przysmak śniadaniowy”. Na trzecim miejscu podium stanęła natomiast Barbara Mękal z Barbarówki, która przygotowała „Pierogi z sumem i kaszą jęczmienną”. 

Poniżej galeria zdjęć:

 

Jakie dania zaprezentowano w konkursie przysmaków ze składników roślinnych? Aneta Szakuła z Koła Gospodyń Wiejskich z Żalina przygotowała „Chleb żytni na zakwasie”. Drugie miejsce w tej samej kategorii zdobyła Magdalena Mazurek z Bukowy Małej. Pani Magdalena podała „Sodziaki z masłem i dżemem”. Trzecią lokatę wywalczyła Krystyna Szwedo z Terenina, która przyrządziła „Dżem dereniowy”. 

Czytaj także:


Podziel się
Oceń

Napisz komentarz

Komentarze

PRZECZYTAJ RÓWNIEŻ
Reklama
Reklama
Reklamabaner reklamowy
Reklamareklama Bon Ton
Reklama
Reklama
Reklama