Konkurs kulinarny odbywał się w dwóch kategoriach – produkty pochodzenia zwierzęcego oraz produkty pochodzenia roślinnego. W tej pierwszej po najwyższe laury sięgnęła Edyta Żerebecka, która przygotowała „Huckie knysze z sosem czosnkowym”. Pani Edyta reprezentuje Koło Gospodyń Wiejskich z Rudy-Huty „Kreatywna Huta”. Druga lokata w tej samej kategorii przypadła w udziale Bożenie Klekotce z Koła Gospodyń Wiejskich z Rożdżałowa. Pani Bożena zaproponowała „Przysmak śniadaniowy”. Na trzecim miejscu podium stanęła natomiast Barbara Mękal z Barbarówki, która przygotowała „Pierogi z sumem i kaszą jęczmienną”.
Poniżej galeria zdjęć:
Jakie dania zaprezentowano w konkursie przysmaków ze składników roślinnych? Aneta Szakuła z Koła Gospodyń Wiejskich z Żalina przygotowała „Chleb żytni na zakwasie”. Drugie miejsce w tej samej kategorii zdobyła Magdalena Mazurek z Bukowy Małej. Pani Magdalena podała „Sodziaki z masłem i dżemem”. Trzecią lokatę wywalczyła Krystyna Szwedo z Terenina, która przyrządziła „Dżem dereniowy”.
Czytaj także:
Napisz komentarz
Komentarze