Agnieszka Mielniczuk to kobieta wielu talentów. Jest nie tylko praktyczką w wywodzącej się z Dalekiego Wschodu sztuce carvingu, ale też trenerką i szkoleniowcem, dzięki temu może łączyć swoje różne zawody (pedagog, florystka i technolog żywienia) i rozwijać swój biznes wielotorowo, np. prowadząc także szkolenia promujące zdrowe odżywianie w szkołach i przedszkolach, ale także dla grup dorosłych. Jako specjalistka od carvingu ma na swoim koncie wiele osiągnięć i sukcesów. W latach 2009-2012 jako jedyna Polka stanęła wielokrotnie na podium zawodów carvingowych organizowanych w Polsce, była koordynatorką i realizatorką sekcji owocowych dla VIP oraz loży prezydenckiej dla ponad 4 tys. gości podczas otwarcia i zamknięcia Igrzysk Europejskich European Games Kraków-Małopolska 2023, a pod koniec ubiegłego roku brała udział w programie Guest Star Chef (Gościnny Gwiazdor Kuchni) w Niemczech organizowanym przez ogólnoświatową organizację zrzeszającą najbardziej utalentowanych kucharzy z całego globu - Best of Gastronomie. Została też zaproszona przez producentów programu "Mam talent" do uczestnictwa w jego 15. edycji, gdzie prezentowała przed jury swoje niesamowite zdolności carvingowe.
- To dla mnie piękna historia, ponieważ pokrywała się z jubileuszem mojej przygody z carvingiem – mówi. - Po tylu latach pracy i wiary zainwestowanych w moje marzenia odezwał się do mnie "srebrny ekran" i dostałam swoje 5 minut na nim. Jestem wdzięczna za tę szansę, to mnie jeszcze bardziej zmotywowało do dalszej pracy i rozwoju – podsumowuje.
Udział w programie to był tylko przystanek na drodze rozwoju jej biznesu. Już niebawem przed nią kolejne wyzwania. - W tym momencie mogę zaprosić chętnych na wielki piknik sportowo-rodzinny, który odbędzie się na błoniach PGE Narodowego w Warszawie 15 września z okazji Narodowego Dnia Sportu. Będę tam prowadzić zajęcia w strefie promocji spożycia owoców i warzyw. Warsztaty przygotowuję we współpracy z firmami PPH Ewa-Bis Spółka Z.O.O. i Karmimy Myśli Spółka Z.O.O – wymienia. - Kolejne duże wydarzenia, w których będzie brała udział to II Edycja Gastroedukacji w Warszawie organizowana przez Akademię Kelnerską Grzegorza Górnika oraz "Edukatorzy kontra praktycy", czyli Kongres dla dyrektorów i nauczycieli szkół gastronomicznych, hotelarskich i turystycznych kontra restauratorzy i menagerowie restauracji.
Agnieszka Mielniczuk najbardziej lubi w swojej pracy to, że ciągle może uczyć się nowych rzeczy i rozwijać swoją pasję oraz poznawać ciekawych i utalentowanych ludzi z branży – zarówno w Polsce, jak i za granicą.
- Mój biznes daje mi właśnie takie szerokie możliwości. Bardzo sobie to cenię: mobilność i możliwość rozwoju – podsumowuje pani Agnieszka, która jak na prawdziwą businesswoman przystało, nie lubi tkwić w miejscu i ciągle szuka nowych, ciekawych okazji i szans dla swojej firmy.
Napisz komentarz
Komentarze