- Młyn ma bardzo długą historię, sięgającą jeszcze okresu XIX wieku. Przechodził różne koleje losu, zmieniali się właściciele. Był czas, że działało kilka młynów w Chełmie, ale teraz został już tylko nasz. My jako spółka "Dobry Młyn" zakupiliśmy go w marcu 2023 roku i od tego czasu staramy się rozwijać firmę - mówi Marek Skomorowski, prezes zarządu sp. z o.o. Dobry Młyn.
Produkcja mąki odbywa się na dwóch niezależnych liniach technologicznych, jedna do mąki żytniej, druga do mąki pszennej. Każda partia zboża, pochodząca od polskich rolników, poddawana jest szczegółowej analizie w laboratorium. Również gotowy produkt jest dokładnie sprawdzany, a klienci otrzymują świadectwo jakości dla każdej partii mąki.
- Korzystamy ze współpracy z rolnikami z naszego regionu, którzy mają dodatkowe miejsce zbytu na swój surowiec, a my produkujemy mąkę metodami tradycyjnymi bez żadnych komponentów. Jest to czysta mąka, ponieważ w stu procentach w jej skład wchodzi tylko zboże - mówi prezes.
Firma posiada własny sklep przyzakładowy w Chełmie, gdzie klienci indywidualni mogą zakupić produkty bezpośrednio od producenta. "Dobry Młyn" oferuje również dostawy własnym transportem na terenie całego kraju, zarówno niewielkich ilości, jak i dużych partii.
- Nasz zasięg sprzedaży jest większy niż miasto Chełm i okolice. Produkujemy duże ilości mąki, przez co zyskujemy coraz więcej klientów. Zapraszamy do współpracy lokalne cukiernie i piekarnie. Firma działa prężnie, oczywiście wiadomo, że na rynku jest różnie, ale dajemy radę - dodaje Marek Skomorowski.
"Dobry Młyn" sp. z o.o. to gwarancja smacznych i zdrowych produktów, które spełnią oczekiwania nawet najbardziej wymagających klientów.
Napisz komentarz
Komentarze