Tematyka warsztatów dotyczyła tego, co pozytywna kobieta powinna wiedzieć. Panie prowadzące zajęcia opowiadały o swojej wewnętrznej i zewnętrznej przemianie.
Spotkanie w Wierzbicy było kolejnym z cyklu organizowanych przez Stowarzyszenia Ziemia Chełmska. Odbyły się już warsztaty pomidorowe Poleskiej Akademii Smaku Bożeny Deniszczuk. Zorganizowano je w domach kultury w Syczynie, Olchowcu, Pniównie i Chylinie. Uczestnicy wykonali pomidorową salsę, konfiturę z zielonych pomidorów, zupę krem, sałatkę z kaszy gryczanej i pomidorów oraz pomidory marynowane. Fartuszki Poleskiej Akademii Smaku maszynowo wyhaftowali uczestnicy Warsztatu Terapii Zajęciowej przy Parafii Miłosierdzia Bożego w Chełmie. Czapki wyszyła Felicja Matczuk, twórczyni ludowa z Teosina w gminie Dorohusk.
Napisz komentarz
Komentarze