Uczniom pomagał Marcin Szczeblewski - jeden z konsultantów i szefów kuchni Knorr. Pod jego czujnym okiem powstały fantastyczne potrawy, których nie powstydziliby się Szefowie Kuchni najlepszych polskich restauracji. Młodzież długo opracowywała autorskie receptury, konsultując je z nauczycielkami przedmiotów zawodowych gastronomicznych - Anną Roczon, Iwoną Jarząbek - Starzyńską oraz Lidią Mazurek.
Stworzone dania wezmą udział w ogólnopolskim konkursie pt." Młody Kreator Sztuki Kulinarnej":
Uczniowe przygotowali następujące dania:
- Michał Kata - Risotto z krewetkami
- Barbara Kudelska - Tagiatelle z krewetkami i bazyliowym pesto
- Paulina Bondaruk - Makaron orkiszowy z krewetkami na ostro i jarmużem
- Karol Łaciński - Ravioli z krewetkami i czerwonym kawiorem z białego wina
- Paulina Rzeźnik - Prowansalska krewetka w szynce parmeńskiej na placku ziemniaczanym z jarmużem i sosem putanesca
Napisz komentarz
Komentarze