Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
niedziela, 24 listopada 2024 04:00
Reklama
Reklama https://chelmskiewidoki.pl

Ciasto dyniowo-marchewkowe

Nasza czytelniczka, pani Urszula Świeca, podzieliła się z nami przepisem na ciasto dyniowo-marchewkowe. "Polecam je jako szybkie ciasto do kawy. Po dodaniu cynamonu smakuje jak piernik" – napisała pani Urszula.
Ciasto dyniowo-marchewkowe

Autor: https://healthyrecipesblogs.com/wp-content/uploads/2013/11/pumpkin-cake-horizontal1.jpg

Składniki:

  • 30 dkg marchewki
  • 20 dkg dyni
  • 40 dkg cukru brązowego
  • 200 ml oleju
  • 40 dkg mąki
  • 3 dkg wiórków kokosowych
  • 4 jajka
  • 2 łyżeczki sody
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 łyżeczki cynamonu
  • cukier puder

Wykonanie

Marchewkę i dynię obrać ze skórki, pokroić w kostkę, ugotować. Ugotowaną marchewkę i dynię rozdrobnić blenderem. Jaja ubić z cukrem na puszysto. Następnie dodać olej, wymieszać. Do masy dodać marchewkę, dynię, wiórki kokosowe, delikatnie wymieszać. Potem wsypać mąkę, proszek do pieczenia, cynamon, sodę. Delikatnie połączyć składniki. Przygotować okrągłą formę o średnicy 26 cm. Posmarować tłuszczem i wyłożyć papierem pergaminowym. Gotową masę przelać do formy, wstawić do piekarnika. Piec 1 godz. w temperaturze 180 stopni. Wystudzone ciasto posypać cukrem pudrem.

 


Podziel się
Oceń

Napisz komentarz

Komentarze

Reklama
Reklama
Reklama
Reklamareklama Bon Ton
Reklama
Reklama
Reklama