Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
Reklama Mieszkania, apartamenty, kawalerki do wynajęcia
Reklama

Roślinny smalczyk, tofucznica, ryba z selera. Pokażą, jak to zrobić!

Jak zrobić roślinny majonez? Pyszne pasty do chleba i makaronu czy tofucznicę, czyli wegański odpowiednik jajecznicy? Roślinny „smalczyk” czy „ryba” z selera? To nic trudnego. O tym będzie się można dowiedzieć – i co więcej – wypróbować samemu w praktyce na zorganizowanych przez Fundację Sanctus Nemus warsztatach kulinarnych pt. Regionalna kuchnia roślinna. Odbędą się one w Krasnymstawie 11 i 18 września.
Roślinny smalczyk, tofucznica, ryba z selera. Pokażą, jak to zrobić!
Uczestnicy wegańskich warsztatów kulinarnych, które odbyły się w ubiegłym roku.

Źródło: Fundacja Sanctus Nemus

- Na warsztaty zapraszam na mieszkańców Krasnegostawu i okolic. Prowadzącym warsztaty będzie Sebastian Trusz, właściciel i szef kuchni wegańskiej restauracji Umea z Lublina, mający wieloletnie doświadczenie w gastronomii. Aby zapisać się na zajęcia, trzeba wcześniej zadzwonić na numer 502 824 881 - mówi Alicja Barcikowska z Fundacji Sanctus Nemus. 

Uczestnictwo w warsztatach jest bezpłatne, ale liczba miejsc jest ograniczona. Są one organizowane z projektu współfinansowanego z budżetu Miasta Krasnystaw.

Czytaj także:


Podziel się
Oceń

Napisz komentarz

Komentarze

Reklama
Reklama
Reklama
Reklamareklama Bon Ton
Reklama
Reklama
Reklama