W 46. certyfikacji "Doceń polskie" o wyróżnienie walczyli producenci żywności z całego kraju. Loża Ekspertów, której przewodniczył Mirek Drewniak, oceniała wędliny, nabiał, pieczywo, oleje, wyroby garmażeryjne, dania gotowe, słodycze i alkohole. Godła promocyjne przyznane zostały produktom spełniającym wymagania programu i ocenionym pozytywnie przez specjalistów branżowych. Jednym z triumfatorów była propozycja Spółdzielni Mleczarskiej BIELUCH w Chełmie. Certyfikat otrzymał serek naturalny bez laktozy.
Zdaniem członków komisji Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego "Doceń polskie" producenci żywności mogą być bardzo dumni ze swojej pracy, ponieważ ich wyroby cieszą się najwyższą jakością i doskonałym smakiem.
Program "Doceń polskie" realizowany jest od 2011 r. Głównym jego celem jest promocja wysokiej jakości produktów na naszym polskim rynku. Oceną, selekcją oraz przyznawaniem certyfikatu "Doceń polskie" zajmują się specjaliści tworzący Lożę Ekspertów, którzy zawodowo związani są z technologią żywienia i żywnością. Każdy certyfikat przyznawany jest na 24 miesiące. Po tym czasie, jeśli producent nadal chce korzystać ze znaku "Doceń polskie", musi ponownie zgłosić wcześniej nagrodzony produkt do oceny. W przypadku otrzymania wymaganej liczby punktów - ważność certyfikatu przedłużona zostaje na kolejne dwa lata.
Czytaj także:
Napisz komentarz
Komentarze